Friend | Story

WIE?

Mijn naam is Rianne van der Marel geboren op 18 juli 1977 en wonend in Pijnacker. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen

HOE?

DE DROOM: In de zomer van 2014, tijdens een heerlijke vakantie in een gezellig huisje van VRIENDEN kwam het geweldige idee: Een eigen bedrijf starten in handmade tassen, woondecoratie en cadeau-artikelen van niet alledaagse materialen en combinaties met de naam FRIEND. Dit specialiseerde al snel in het maken en ontwerpen van unieke op maat gemaakte leren tassen.

Door bezig te zijn met het maken van deze unieke tassen, kom je erachter dat er een hoop tijd in gaat zitten. Het is een uniek product wat speciaal voor jou gemaakt wordt en dus iedere keer weer andere materialen nodig zijn. De tassen die hier in de winkel in grote aantallen liggen worden meestal massaal in de armere landen geproduceerd waar de mensen weinig respect en geld verdienen voor wat ze maken. Wij denken dat veel fabrieksmatig gebeurt, maar het maken van een tas kan toch echt alleen maar in elkaar gestikt worden door een persoon achter een naaimachine. Dit is een stukje bewustwording dat ik je mee wil geven. Ik vraag een eerlijke prijs voor mijn producten en probeer zoveel mogelijk voor iedereen toereikend te zijn. De producten koop ik in in Nederland en zoek ook zoveel mogelijk naar verantwoord geproduceerde leersoorten.


WAAROM?

Het merk FRIEND staat heel dicht bij mezelf. Het staat voor een stukje van mijn leven en wat ik daarin overwonnen heb om de uitdaging aan te gaan een onderneming te starten. Het staat voor mijn geloof in Jezus, mijn VRIEND voor het leven [en daarna!]

Door een hobbelig verleden, van pesten en verhuizen en een [te]lief karakter was er veel in het leven wat ik spannend vond. Mijn creativiteit, dat al heel jong zichtbaar was door mijn tekeningen, kon ik ontwikkelen in de opleidingen aan de Mode & kleding, het Grafisch Lyceum Rotterdam en de Modeacademie in Amsterdam. Bij onze eerste woning [en de daarop volgende] kwam ik er achter dat verbouwen mij ook goed af gaat en dat er een goed gevoel voor verschillende materialen is ontstaan. En door mijn werk bij een tuincentrum en een kledingwinkel is mijn affiniteit met woondecoratie, styling en lifestyleproducten gegroeid. Maar om de stap te wagen echt voor mijn droom te gaan en doen wat helemaal bij me past is door iemand gekomen die mij de waarde van mij zelf heeft laten zien en dat is Jezus, waardoor ik echt durf te gaan staan voor ‘mijn’ FRIEND [home and more…] echt een stukje van mezelf dat ik nu deel met anderen, met jou!

Mijn geloof is een rode draad in mijn leven en ook in mijn onderneming betrek ik Hem erin: ‘Door altijd een ‘boodschap’ over die VRIEND aan mijn producten te hangen door middel van een labeltje: It’s a real FRIEND [spr. 17:17]. In het brandmerk op de tas is de tekst ook verwerkt. De tekst heeft als strekking dat een vriend er altijd is, ook als het even tegen zit. Voor mezelf waardevol omdat dit slaat op mijn vriendschap met Jezus en dat Hij er altijd voor me is en voor mijn bedrijf waardevol door op een vriendelijke en persoonlijke manier te communiceren en als er toch iets met de tas of levering is, ik het ook op een vriendelijke manier wil oplossen.


DAAROM!

Zo komt alles samen: Vormgeving, creativiteit, materiaalkennis, styling en geloof. Ik wil dat jij geniet van mijn creatieve ideeën die iets van mezelf vertellen, maar ik wil ook dat je weet van wie ik dat talent gekregen heb, namelijk Jezus. Ik kan en wil dit bedrijf niet runnen zonder dat ik Hem hierin betrek. En weet dat jij ook een talent hebt, gebruik het!


Dus Friend is…: more than just a bag…

FRIENDelijke groet,

Rianne