HOE?

DE DROOM: In de zomer van 2014, tijdens een heerlijke vakantie in een gezellig huisje van VRIENDEN kwam het geweldige idee: Een eigen bedrijf starten in handmade tassen, woondecoratie en cadeau-artikelen van niet alledaagse materialen en combinaties met de naam FRIEND. Dit specialiseerde al snel in het maken en ontwerpen van unieke op maat gemaakte leren tassen. Een uitdagend proces waarin de wensen van de klant centraal staan.

Het is een uniek product wat speciaal gemaakt wordt en waar dus iedere keer weer andere materialen voor nodig zijn. Het zijn duurzame producten en materialen die met zorg worden uitgekozen bij de leergroothandel en fournituren speciaalzaken.

De aanschaf van een Friendbag is een bewuste keuze van de klant en daar krijgt ze ook iets voor terug, een stuk zorg en persoonlijke aandacht, waardoor het ontwerpproces van de tas echt een beleving wordt. Dit is echt een meerwaarde ten opzichte van een tas uit de winkel die in grote aantallen in meestal de armere landen wordt geproduceerd. Hier verdienen deze mensen vaak weinig respect en geld voor wat ze maken.

Ik vraag een eerlijke prijs voor mijn producten en probeer zoveel mogelijk voor iedereen toereikend te zijn. De materialen koop ik in Nederland en zoek zoveel mogelijk naar verantwoord geproduceerde leersoorten die meestal afkomstig zijn uit Italië.

Ook wil ik bewust omgaan met de producten die ik maak, zo is er een Friend | Repair service, om jouw Friend weer te herstellen en inmiddels heeft Friendbag ook een collectie Second hand en Second Chance. Dat is nog eens duurzaam, een echte Friend gooi je toch niet weg!

WAAROM?

Het merk FRIEND staat heel dicht bij mezelf. Het staat voor een stukje van mijn leven en wat ik daarin overwonnen heb om de uitdaging aan te gaan een onderneming te starten. Het staat voor mijn geloof in Jezus, mijn VRIEND voor het leven [en daarna!]

Door een wat hobbelig verleden was er veel in het leven wat ik spannend vond. Mijn creativiteit, dat al heel jong zichtbaar was door mijn tekeningen, gaf mij houvast en kon ik ontwikkelen in de opleidingen aan de Mode & kleding, het Grafisch Lyceum Rotterdam en de Modeacademie in Amsterdam, waarvan ik het eerste jaar heb afgerond.

Bij onze eerste woning [en de daarop volgende] kwam ik er achter dat verbouwen mij ook goed af gaat en dat er een goed gevoel voor verschillende materialen is ontstaan. En door mijn werk bij een tuincentrum en een kledingwinkel is mijn affiniteit met woondecoratie, styling en lifestyleproducten gegroeid.

Om de stap te wagen echt voor mijn droom te gaan en doen wat helemaal bij me past is door iemand gekomen die mij de waarde van mij zelf heeft laten zien en dat is Jezus. Dit is dan ook de rede van de naam: FRIENDBAG, Hij is mijn Vriend en Hij is het waard om mijn bedrijf naar Hem te noemen. Hierdoor wil ik jou ook de waarde van vriendschap en vriendelijkheid meegeven. Er staat een mooie tekst in de Bijbel die heel mooi weergeeft wat vriendschap inhoudt zoals Jezus het bedoeld heeft: Johannes 15:12-17.
(Klik eens op de link om meer hierover te lezen, de moeite waard!)

DAAROM!

Zo komt alles samen: Vormgeving, creativiteit, materiaalkennis, styling en geloof. Geniet van de creatieve ideeën die iets van mij vertellen, maar die ik ook jou wil meegeven dat je weet van wie je jouw talent gekregen heb, namelijk Jezus. En dat geldt ook voor jou, gebruik het! Ik kan en wil dit bedrijf niet runnen zonder dat ik Hem hierin betrek, ga ook naar Hem op zoek en je zult Hem vinden!

Dankjewel voor de tijd die je hebt willen nemen om dit door te lezen en wie weet spreken we elkaar snel bij het bestellen van jouw Friendbag!

FRIENDelijke groet, Rianne